Lisansüstü Öğrencileri ve Tüm Akademisyenlerin Open Researcher and Contributor ID (ORCID) Numarası Almaları Hakkında

•  11 Haziran 2020 Perşembe

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında; Üniversitelerde hazırlanan lisansüstü tezler ile kitap, makale, proje vb. yayınları açık erişimde araştırma hizmetine sunmak amacıyla bir çalışma başlatılmıştır.
Bu çalışmada, verilerin standardizasyonunu sağlamak için ücretsiz olarak temin edilebilen Open Researcher and Contributor ID (ORCID) numarası kullanılması gerekliliği ortaya çıkmış olup,tezli lisansüstü öğrencileri ile tüm akademisyenlerin ORCID numarası kullanmalarının zorunlu tutulması kararlaştırılmıştır.

31.07.2020 tarihine kadar https://orcid.org/register adresinden ORCID numaralarının alınması ilanen duyurulur.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Kampüsü Eğitim Fakültesi Kat:4 Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.